dhara de nobel  amersfoort 033 8880207 06 51655632  info@praktijkhartzacht.nl

lichaamsgerichte therapie

Primal Rebirth Therapie is een lichaamsgerichte therapie die er van uitgaat dat onze problematiek in het heden, eigenlijk altijd voortkomt uit (negatieve) overtuigingen en overlevingsmechanismen die we ontwikkeld hebben in onze (vroege) kindertijd (Primaltijd).

We denken vaak dat onze problemen en moeilijkheden in ons denken en ons hoofd zitten. Onze levenservaringen zitten echter ook opgeslagen in ons zenuwstelsel en onze lichaamscellen. Door het lichaam als ingang te kiezen voor therapie, bijvoorbeeld met behulp van ademtechnieken (Rebirthing), krijgen we een eerlijker toegang tot onze ervaringen, emoties, overtuigingen en blokkades, want het lichaam liegt niet (ons denken vaak wel…)

In Primal Rebirth Therapie werken we met diverse technieken om bij vroege gevoelens en overtuigingen te komen, ons daar bewust van te worden en er zodoende anders mee om te kunnen gaan in het heden. In het hier en nu kun je als volwassene onderzoeken of de patronen en overlevingsstrategieën je nog helpen of dat ze je eigenlijk meer belemmeren bij wat je werkelijk graag wilt.