dhara de nobel  amersfoort 033 8880207 06 51655632  info@praktijkhartzacht.nl

narcisme?

Sommige mensen zullen op deze site terecht komen via een andere site, namelijk “de narcist ontmaskerd”. Zij zijn er achter gekomen dat zij verstrikt zitten in een destructieve relatie met iemand die in meer of mindere mate een narcistische persoonlijkheidsstoornis heeft. Het is een heel proces om hier achter te komen, en een nog pittiger proces om de stappen te gaan ondernemen om te leren leven met of je te ontdoen van deze relatie, of dat nou een partnerrelatie is, of dat je te maken hebt met een stiefmoeder, stiefvader, of zelfs vader of moeder. Narcisten zijn ziek, maar weten dat niet en de omgeving weet het ook niet, omdat het tegelijkertijd erg charmante mensen zijn. Narcisten kunnen wel erg veel (emotionele) schade toebrengen.

Iedereen die met een narcist (ook wel psychopaat) te maken heeft (gehad), is hier door beïnvloed. Vaak op een manier waarbij men zichzelf is kwijtgeraakt.

Ik ben therapeut maar heb Narcisme niet als specialisme. Wel ben ik, naast mijn therapeutschap, ervaringsdeskundige. Ik heb 40 jaar onder het juk van een zeer narcistische stiefmoeder geleden. Ik ben minder geschikt voor crisis interventie, hoewel ik je wel de weg kan wijzen. Als therapeut kan ik je helpen jezelf als mens weer op de rit te krijgen als je te maken hebt met de negatieve invloed die de relatie op je heeft of heeft gehad. In een liefdevolle, integere en veilige omgeving, leer je langzamerhand weer op jezelf en je eigen oordeel vertrouwen, en zul je er achter komen dat je er nog bent, en dat jij de moeite waard bent om het leven te leven.

Kom kennismaken om te kijken wat je aan mij kunt hebben. Of bel eens voor een eerste kennismaking.

literatuur over narcisme:
Destructieve relaties op de schop, Jan Storms
.
Herstellen van narcistische mishandeling, werkboek, Iris Koops (te bestellen via haar website)
.
Een spiegel voor narcisten, Martin Appelo
.
Ben ik nou gek?, Petra Roelofsen
.
De immateriële erfenis van een narcist, Anne van t Duycke, Uitgeverij Boekenbent, 2014
. Waarom gaat het altijd over jou? Wendy Behary, Hofgreve Uitgevers, 2013
. Narcisme, psycho-analytische beschouwingen, N. Nicolai en W. Heuves, Uitgeverij Boom, 2011
. Ik ben geweldig, of toch niet, over gezond en problematisch narcisme, Silvia Pol, Uitgeverij Boom, 2013 (uit de serie Zorgen voor Jezelf)
. Narcisme te lijf, Piet van der Ploeg (CCGT)
. voorbij het narcisme: in je relaties, familie en werk, Mjon van Oers, Ankh Hermes,  Voorbij het Narcisme
. Verraden door Liefde. Mjon van Oers, over het herkennen, hanteren en herstellen van narcisme in relaties. De serie E-books kun je bestellen via Trafo publishers