dhara de nobel  amersfoort 033 8880207 06 51655632  info@praktijkhartzacht.nl

manier van werken

De vorm van therapie die ik geef, is lichaamsgericht. We denken vaak dat onze problemen en moeilijkheden in ons denken en ons hoofd zitten. Onze levenservaringen zitten echter ook opgeslagen in ons zenuwstelsel en onze lichaamscellen. Door het lichaam als ingang te kiezen voor therapie, met behulp van bijvoorbeeld ademtechnieken, bepaalde oefeningen of innerlijke dialoog, krijgen we een eerlijker toegang tot onze ervaringen, emoties, overtuigingen en blokkades, want het lichaam liegt niet (ons denken vaak wel…)

Adem is levensenergie. Veel mensen ademen onbewust oppervlakkig of hoog, waarmee ze emoties onderdrukken. Er ontstaan blokkades en (spier)spanningen. Door weer volledig te (kunnen) gaan ademen, worden dergelijke blokkades duidelijk en kom je bij onderdrukte emoties. Door deze te (her)beleven, kunnen spanningen losgelaten worden en komt levensenergie meer vrij.

Naast technieken uit verschillende vormen van lichaamsgerichte therapie zoals Gestalt en Bio-energetica, maak ik gebruik van muziek, meditatie, visualisatie, innerlijke dialoog en natuurlijk ook gesprek. Tevens gebruik ik technieken uit de hedendaagse traumatherapie (zie ook de pagina traumatherapie). Ik werk aan het vergroten van iemands draagkracht door gebruik te maken van zijn bronnen.

Veiligheid, integriteit en compassie zijn belangrijke basisprincipes in mijn manier van werken.