dhara de nobel  amersfoort 033 8880207 06 51655632  info@praktijkhartzacht.nl

cliënten over mij

 • Ik kwam bij jou in een turbulente tijd. Ik stond in “overlevingsstand”, was emotioneel erg vlak en wist op dat moment niet wat het leven me te bieden had. Ik voelde me leeg van binnen. Samen met jou stapte ik een wereld in van onderzoek. In dit proces kwam ik hardnekkige, niet helpende overtuigingen tegen…….Het was zoeken wat ik nodig had. Je arm om mijn schouder voelen zonder woorden gaf mij een gevoel van geborgenheid, waardoor ik geleidelijk aan bij mezelf uit kwam. De emoties die in mij zaten mocht ik gaan voelen. En ik mocht ervaren dat door het erkennen en het uiten daarvan, heel veel kracht zit……. en levenslust. Luisteren naar de signalen van mijn lichaam was voor mij een totaal andere manier dan praten. En het gaf een ingang om te durven voelen en te kijken naar situaties in het leven, waar ik nu als volwassene mijn eigen keuzes in mag maken in plaats van die vroeger als kind nodig waren om te overleven. Ik vond dit een moeilijk proces en ben je dankbaar dat jij met je trouw, je warmte, je creativiteit, je vriendschap, heldere kijk, je oefenkeuzen maar bovenal met je onmetelijke geduld mij hielp om mijn zelfbewustzijn te vergroten. Daardoor kwam er meer en meer ruimte om andere keuzes te maken. Keuzes die na aan mijn eigen hart liggen. Lieve dhara, het proces is nog niet helemaal klaar maar er zit een stijgende lijn in, waardoor ik langzamerhand met meer vertrouwen naar de toekomst durf te kijken. Dank voor het gegeven, dat je door wie je bent een groot deel van dit proces bent meegelopen en mij die ondersteuning hebt gegeven die ik nodig had. Dhara, ik zie je nog, maar voor nu wens ik je alle goeds en dat je nog heel veel mensen mag begeleiden op de manier zoals jij dat kan en mag doen.
 • Ik kwam bij Dhara in paniek. Ik wilde vooral de controle terug. De volwassene en de kinderen in mij konden niet met elkaar overweg. Mijn kinderen trokken zich terug of zetten juist de boel op stelten. Op mijn werk werd dat niet gewaardeerd. Dhara leerde me omgaan met het angstige kleine kind en met de opstandige puber. Leerde me contact maken, praten zonder oordeel. De technieken daarbij waren voor mij helpend: voice dialogue, visualisaties, innerlijk kind werk, lichaamswerk, familieopstellingen, songteksten, hulpbronnen inschakelen. Dhara is hierin creatief en flexibel, en haar arsenaal lijkt onuitputtelijk. Voor mij werkte het heel goed om uit mijn stoel te komen. Ook een reflectieverslag schrijven tussen de sessies door heb ik als zeer positief ervaren: het integreerde de ervaringen en opgedane inzichten uit de sessies in mijn dagelijks leven. Daarbij is Dhara gewoon een hartelijke en wijze vrouw, die haar eigen valkuilen kent en durft te benoemen.  Soms was ze gewoon een goede vriendin, soms een warme moeder, maar ook een juf die me bij de les houdt als ik iets niet onder ogen wil zien. Maar de belangrijkste rol die ze voor mij had was die van getuige, zonder oordeel en analytisch sterk. Ze straalde steeds vertrouwen uit. Ik kwam binnen met een kleine meid die zich achter me verschool waar ik haar niet kon zien, en een opstandige puber met verwarring over zijn/haar genderidentiteit die ik altijd zo snel mogelijk de deur uitwerkte omdat zijn/haar gedrag mij in problemen bracht. Ik ben weggegaan met een kleine meid in mijn armen en een wantrouwende puber tegenover me waarmee weer een gesprek mogelijk is, en die ik weer in de ogen kan kijken. Brigitte
 • Lieve Dhara, dankjewel voor je liefdevolle ondersteuning. Je hebt een groot (zacht:-) hart en alleen vanuit liefde kan heling plaatsvinden. Daarnaast vind ik je ook nog een mooi, origineel, wijs, sterk en creatief mens! En je bent heel trouw. Liefs, Mirjam
 • Ik wil je bedanken voor alle aanmoediging en steun die je me afgelopen jaar hebt gegeven. Ik kon daardoor leren vertrouwen en groeien; en bewust worden van hoe ik leef en welke keuzes ik daar in maak en kan maken. Ik heb meer dan ooit het gevoel dat ik echt begin te leven, durf te ervaren! Dat ik er ben en mag zijn. Dat is te danken aan het werk dat ik heb verzet, met mijn trouwe gids (jij). Ik ga graag en vol vertrouwen verder met jou in dit proces.”   S.E.
 • Het afgelopen jaar heb ik een aantal sessies gehad. Veel sneller dan verwacht kon ik beter omgaan met de dingen waar ik mee worstelde. De problemen zijn niet opgelost, daar kan ik zelf mee aan de slag, alleen de manier waarop ik er nu tegenaan kijk is totaal anders, veel minder beladen. Het is alweer een paar maanden geleden dat ik voor het laatst bij je was en wil je graag laten weten dat het hartstikke goed met me gaat. Dank je wel!!!  Irma
 • In mijn gesprekken met Dhara word ik altijd weer getroffen door haar warme, oprechte belangstelling. De oefeningen die we tot nu toe samen hebben gedaan zijn soms best spannend of lastig, maar Dhara is nooit over een grens van mij gegaan. Soms kan het ook heel luchtig en speels zijn in een sessie, we kunnen ook heerlijk lachen samen! Ik voel me veilig, ik weet dat ik alles mag en kan vertellen wat me bezighoudt met alle emoties erbij. Het fijne is dat Dhara mij, door bijvoorbeeld net de juiste vragen te stellen, verder helpt met zicht krijgen op waar emoties als boosheid, schuldgevoel of verdriet vandaan komen. Hierdoor leer ik veel over mijzelf, en door mijzelf beter te leren kennen sta ik steviger op mijn eigen benen. Voor mij is het leren kennen van ´lichaamsgerichte therapie´ zoals Dhara die geeft, de sleutel tot meer kwaliteit van leven.  J.W.
 • Dhara is heel duidelijk en kan precies de vinger leggen op de plek waar dat nodig is. Door haar actieve manier van luisteren en haar scherpe analyse weet ze goed uit te filteren (uit mijn brij van woorden) waar het precies om gaat. Vaak wist ze me met hele kleine aanwijzingen te laten zien waar het werkelijk om draait; als ik bijvoorbeeld weer eens vastliep in mijn relatie wist ze me altijd weer bij mijn eigen gevoel te halen door me in contact te brengen met mijn innerlijke kind.
  Ze scherpt mijn geest, daar hou ik zelf ook van; zo kom je er uit als je vast komt te zitten! Ook met humor weet ze wel raad. En naast dat ik in onze sessies soms veel verdriet heb gehad (waar ze heel goed met warmte mee kan omgaan) heb ik ook vaak erg gelachen. Bij het lichaamswerk wat ze in haar sessies gebruikt is ze een zeer betrouwbare ondersteuner, je kunt op haar rekenen waardoor het mij lukte om me meer en meer te openen. Ze biedt veiligheid en haar oprechte aanwezigheid gaf mij het gevoel dat ik al mijn emoties kon laten gaan.
  Dhara is een bijzondere vrouw, ik ben ontzettend blij dat ik haar heb leren kennen.  H.v.G